Teknisk prat

Timen med teknisk prat gikk fort med Erik Faarlund fra Foto.no. Det ble ikke tørt og kjedelig med ham som dedikert entusiast.  Med humor og alvor fikk vi vite om mange muligheter i nåtidens kameraer og noen i de gamle (speilrefleksene). Dagens kameraer er for eksempel superavanserte videokameraer.

En sak mange av oss sikkert ikke utnytter fullt ut er å tilpasse knapper på kamera med funksjoner som brukes ofte. Det gjør at man sjelden trenger å gå veien om menyen. Avslutningen ga oss trøst og kanskje litt uro:

  • Alle kameraer i dag er gode
  • Det er dessverre bare deg det kommer an på

I pausen kunne vi fortsette å prate foto over kaffe og kaker.

Kveldens bilde: Reportasje

Det var nok et vrient tema. Kun åtte bilder var levert inn.  Førsteplassen gikk til Chanokamol med det fargerike bildet av gedigne ballonger.

Hederlig omtale

Chanokamol er en flink fotograf og Øystein var glad for å kunne overrekke medalje for ‘Hederlig omtale’ fra konkurransen i NM-Høst 2021.

Fotocup: tema ‘Mystisk’

Kveldens høydepunkt? 13 fotografer hadde levert to bilder hver. En cup kan være en barsk opplevelse. To tilfeldige bilder som konkurrerer kan ha gode kvaliteter, men kun ett av dem kan gå videre.

Enden på visa var at Stine Marie fikk både 1. og 2. plass med sine mystiske modeller.  Tove fikk 3. plassen med sitt motiv, som tatt ut fra en krimfilm. 4. plass gikk til Hilde.

Nå er det bare å finne tema og forberede neste års cup. 

10.5.2022 Hilde