Medlemsmøte 8. mai 2008

Til tross for strålende solskinn ute, ble vi til sammen 19 medlemmer som denne kvelden kom sammen for å se bildene til gjesteforeleser Torbjørn Tandberg. Vi har hatt glede av besøk av ham tidligere, og han er alltid velkommen hos oss. Det ble en hektisk kveld, da ”Kveldens bilde” også sto på programmet.Blog Image

Vanligvis blir vi glade når sola skinner – men siden dette lokalet er relativt nytt for oss var vi ikke klar over at sola sto rett på på denne tiden av døgnet. Vi måtte derfor dekke til vinduene med alt vi fant av både pledd og søppelsekker (!). Blog ImageMed et ”beklager” til gjesteforeleseren kunne vi endelig komme i gang.

Blog Image

Styreleder Sissel ønsket alle velkomne, og deretter kunne Torbjørn begynne.

Blog ImageTemaet gikk på portretter og hva et portrett egentlig er. Tandberg er opptatt av komposisjonen i bildet og at man skal bruke hele bildeflaten. Dette er han selv svært dyktig til.

I Sverige har Tandberg vunnet mange konkurranser og blir ofte kalt ”Fönsterfotografen från Norge”. Dette pga at han tar mange bilder gjennom og ut og inn av vinduer. Disse bildene er utrolig flotte.

Vår gjesteforeleser viste bilder fra mange av sine turer, bl.a. fra Kirgisistan, Cuba og Jakutia, 52 grader nordøst i Sibir – samt en by i Butan som ligger 4100 moh. Ifølge ham selv blir det nye fototurer tilbake til noen av de samme stedene.

I kaffepausen så vi på papirbildene som var levert inn til ”Kveldens Bilde”. Temaet var ”Vann”. Også denne gang var det levert inn mange flotte bilder.

Så var det loddtrekning, og Karl-Otto ble den heldige vinner. Gratulerer, håper vinen smakte! J Blog Image

Etter pausen fortsatte Torbjørn å vise bilder – denne gang hadde han valgt motiver med mer bevegelse. Han fortalte oss at han venter lenge til han har den rette komposisjonen. Dette kan vi se, for bildene hans er svært gjennomtenkte og detaljrike. Han må framstå som både pålitelig, sympatisk og snill, for han er en mester i å få fram de beste uttrykkene hos unge som gamle.

Å reise sammen med fotograf Tandberg inn i bildene hans er en opplevelse. Vi takker Torbjørn så mye for at han ville ta nok en tur og besøke oss! Vi hadde også gleden av å hilse på hans søte og hyggelige kone. At Torbjørn valgte bil og ikke motorsykkel denne gang, gjorde kanskje også turen billigere for ham…J

Resten av kvelden gikk til visning av de digitale bidragene til ”Kveldens Bilde”. Her var det også mange kreative og fine bilder.

Mer rakk vi dessverre ikke denne kvelden, så vinnerne vil vi komme tilbake til til høsten. Men det ble en lang og meget hyggelig kveld!

Takk for meg til neste gang –

Susanne

Takk Sissel for korrektur smiley