Åge var kveldens møtevert for 22 fremmøtte,

og informerte om følgende:

* Juleutstilling på Amfi-senteret i Moss, 26.-28. november. Åge har vært og sett på mulighetene på senteret, og kommer tilbake med mer informasjon senere.

* Japan Photo-innehaveren kunne ikke komme på kveldens møte, det blir derfor en annen gang vi får høre om mulighetene for medlemsfordeler hos Japan Photo Moss.

* Lørdag 17. oktober kl. 14 er det workshop i landskapsfotografering og utendørs portrettfotografering. Oppmøte Refnesstranda. Informasjon om dette er allerede utsendt på epost.

* Workshop innendørs portrettfotografering hos Åge er det også informert om på epost, datoene er onsdag 14. oktober, tirsdag 20. oktober, tirsdag 27. oktober og onsdag 28. oktober (oppstart kl 1830 alle kvelder).

* Workshop grunnleggende kamerateknikk onsdag 21. oktober: noen få ledige plasser igjen.

Rune tok imot bidrag til fotokonkurransen “Østfoldfotografen 2009” – det var mange bra fotografier som ble levert.

Fotograf Arild Hansen fra Rygge var kveldens foredragsholder.

Han har fuglefotografering som spesiale, og vi fikk se både kjente og mindre kjente fugler, f.eks. en liten azorenedompap, og vi lærte forskjellen på en grankorsnebb og en båndkorsnebb. Arild var ikke bare flink til å fotografere fugler, han hadde også mye kunnskap om dem.

Han anbefalte to steder i Sverige for fugleinteresserte: Hornborgasjön http://www.lansstyrelsen.se/vastragotaland/projektwebbar/hornborga/

og Varberg http://www.visitvarberg.se/?id=4437

For de som ikke vil reise helt til Sverige, er det mange muligheter i Rygge, eller kanskje det holder med en tur til Sjøbadet?

Etter fotoforedraget var det kaffe og kake, og loddsalg.

Vinneren av kveldens vinflaske ble Tove, men hun hadde allerede reist hjem for å pakke til foto-helgeturen til Trysil. Etter kaffepausen hadde vi bildeevaluering av medlemmenes egne medbrakte bilder. Hvert bord fikk utdelt et sett med bilder som de diskuterte, deretter ble resultatene presentert i plenum. Alle bildene fikk ståkarakter og alle var fornøyde 🙂

Hilsen Stine Marie

Bildene er tatt av Åge.S