Onsdag den 6.januar møttes en glad fotogjeng igjen i Storgaten 42 i Son. Det ble ikke så mange denne gangen, men Susanne, Inger, Rune L., Arne og Bjørn hadde en hyggelig kveld allikevel. Det var satt opp en agenda hvor det for det meste dreide seg om sort-hvitt fotografering, men også litt tanker framover om disse møtene.

I og med at kveldens bilde den 14.januar var nettopp innen dette temaet. Ble dette det det ble viet mest tid til.

Vi pratet litt løst og fast rundt dette, om forskjellige måter å konvertere fargebilder over til sort-hvitt, og så litt redigering og justering i etterkant. Vi tok det rolig slik at det var forståelig og overkommelig for alle.

Vi pratet også litt om videre møter og litt tanker og opplegg rundt disse. Tanken og ønsket vårt nå er å prøve å finne ut hvor folk står kunnskapsmessig i fotoredigering og hvilket program de bruker. Ønskemålet vårt er å få de fleste til å bruke CS4 og å få lært opp de som ønsker og trenger det slik at alle er på et greit nybegynner nivå. Med det tenker vi oss at de har en viss kunnskap om programmet og kan utføre enkle redigeringer og justering i programmet. Da blir det mye lettere for alle å henge med når vi snakker om fotoredigering og hva vi gjør. Så kan vi sakte og rolig bevege oss videre, og ta steg for steg.

Det er alltid hyggelig på disse møtene og klokka flyr. Vi håper at flere finner tid og lyst til å komme framover.

Bjørn Erik Bjerk