Prosjektgruppa bestående av Bjørn Erik Bjerk og Vidar Samuelsen arrangerte nok en vellykket samling mandag 25.januar 2010, denne gangen hjemme hos Susanne med et knall oppmøte på 17 personer.

Bjørn ønsket velkommen og informerte litt om kveldens plan og fremtidens tanker rundt ekstrakveldene.

Vidar fortsatte med bildekritikk. Det er mye å lære av å se på andres bilder og gi dem konstruktiv kritikk eller få sine egne bilder vurdert. Enten man velger å legge sine bilder ut på de ulike nettstedene som f. eks. Photo.sight, Foto.no…..osv. (Dessverre er det en del lite konstruktiv og i mange tilfeller litt krass kritikk på noen av sidene som fort kan ta fra en foto gløden. Og det er jo synd.) Eller så kan man som vi nå vil forsøke å få til; ta med bilder på ekstrakveldene som du enten kan snakke med enkeltpersoner om eller å vise i plenum for å få vurdert.

Vi fortsatte med spørsmålet om man skal fotografere i JPEG eller RAW? Kort fortalt. Bruk JPEG så lenge du er nybegynner eller ikke skal forstørre opp dine bilder. Gå heller over til en kombinasjon av JPEG og RAW når du føler du er oppe på et høyere nivå.

Vi fortsetter med temaet sort / hvitt og å konvertere fargebilder over til sort/hvitt. Se på fargebildet, hvilke farger er det mest av? Gå på fargeskalaen på bildet du allerede har laget om til sort / hvitt og dra i den fargespaken som er lik fargen du har mest av. For eksempel rød. Ta så for deg neste farge på samme måten. På denne måten har du mulighet til å endre sort / hvitt bildet ditt slik du ønsker det. Kontrast og lysstyrke kan selvfølgelig også endres etter hvert.

Den avsatte tiden denne kvelden gikk bare så alt for fort. Ble ikke tid til noe gruppearbeide og praktisering denne gangen. Men det får vi ta neste gang igjen. Og neste gang… jo det er satt til 15. februar.

En stor takk til Susanne som åpnet sitt hjem for oss fotogale menneskener. Tror aldri det har vært slikt parkeringskaos i Gamlevegen noen gang jeg J

Tove Bråten