Årsmøte og medlemsmøte.
Det var 25 personer til stede.

Sissel gikk igjennom kveldens program, som var årsmøtet og besøk av fotograf Marion Haslien.

Vi la frem ”Ut på tur” listen, slik at det var mulighet for de nye medlemmene å skrive seg på der. Sissel minnet oss også om fototuren til Bohus-Malmön den 30/4. Vi er til nå 12 påmeldte, det er godt om plass så det bare å melde seg på.

Så var det årsmøte, legger ut møtereferatet og årsberetning i eget skriv.

Etter det tok vi en kaffepause, slik at Marion H kunne gjøre seg klar til sitt foredrag. Tove løp rundt med loddbøkene og praten fløt som vanlig på.

Marion Haslien, fotograf bosatt i Sarpsborg.

Hun er selvlært som fotograf, startet sin karriere med at hun stort sett ble kastet ut på et presseoppdrag. Hun fikk sitt første speilreflekskamera i 1993 i bryllupsgave av sin man, hun fikk digitalt i 2003. Jobber i dag med et veldig brett spekter alt fra pressebilder til aktfotografering. Se hjemmesiden hennes på www.haslien.com
Hun startet med å fortelle mye om seg selv og hvordan hun tenker når hun tar sine bilder.
Ettersom vi nå skal ha ”kroppsdel” som neste tema av kveldens bilde, ønsket vi at hun skulle snakke om aktfotografering.
Akt er en betegnelse på en fremstilling av et nakent menneske, eventuelt dekket på utvalgte steder.
Hun bruker som oftest svart bakgrunn til akt fotograferinger. Hun ønsker at alle skal føle at de kan ta akt bilder og vise dem frem. Hun vil ikke at bildene skal fremstilles som pornografiske, det skal være vakre avslappede bilder. Hun tar bilder av helt vanlige ”Ola og Kari Nordmann” som hun kaller det.

Da tryller hun sikkert bort alle våre skavanker med hjelp av lyset smiley, det flytter hun slik at hun får frem det hun ønsker skal bli mer synlig i bildene. Hun bruker mye tid til å bli kjent med modellen sin, vil få dem å føle seg bekvem før hun begynner å fotografere. Hun vil ikke at modellene skal se inn i kameraet, hun ønsker å ha ro i bildene.
Hun viste oss også noen bilder der hun jobber i Photoshop med noe som kalles Private Art, meget kult! Der jobber hun med å legge inn andre bakgrunner og andre strukturer i bildene.

Vinen gikk ikveld til Bjørn I, Ragnar vannt en minnepenn.

Dette ble et meget hyggelig og inspirerende besøk, hun er en meget dyktig og kreativ dame med masse lyst og energi rundt sitt yrke.
Nå håper jeg at ikke alle som jeg, fikk litt prestasjonsangst til vårt neste tema. smiley Håper isteden at alle fikk mer lyst til å få til noe spennende.

Vi takker Marion så mye for besøket.

Og til dere, frem med kameraene og begynn å fotografere kroppsdeler. Dette blir moro!?

Hilsen

Susanne

Bildene er tatt av Vidar. S, Sissel K.H og Susanne