20 pers

Vi startet med ekstraordinært årsmøte.

Vidar Samuelsen blev valgt til ny leder etter Sissel K.Haugen

Vi fortsatte deretter med klubbmøte.

Vi hadde besøk av den lidenskapelige fotografen John Aavitsland.

Han er utdannet brannmester, men nå kjører han olje med kameraet på magen. Han tok opp fotografering igjen i 2000 etter noen års opphold, og etter en tur til Island tok fotograferingen helt av.

Han bruker mest vidvinkel, og prøver å fotografere lavt ned for å få dybden i bildene. Du kjenner igjen bildene hans med det at han trekker litt ekstra i spakene under bildebehandlingen, hans bilder har skarpe farger og kontraster med stor dybde.

John sammenligner å se på bilder med å høre på musikk, du får forskjellige følelser når du ser og hører. Vi lager jo et bilde, samme som med musikken, og en må føle for det en driver med.

Han er morsom å høre på for han snakker så livlig om hobbyen sin. Det er jo sånn vi også føler det, vi har det moro når vi er sammen og fotograferer. ”Foto er Gøy”

John poengterer at vi må ta bildene i RAW, det tror jeg nok ganske mange av oss gjør i dag.

Han har lagt ut bildene sine på mange forskjellige diskusjonsforum, også i utlandet, og han vant årets bilde i Russland 2009.

Vi tok en liten kaffepause der vi samtidig så på noen av lerretsbildene Aavitsland hadde tatt med seg. Gode wienerbrød til kaffen ble nok en gang sponset av MOSS FINBAKERI.

Etterpå viste John oss hvordan man spenner opp et lerret i rammene.

Han gav oss også et veldig bra tips, og det er å nummerere bildene om de skal legges ut for salg. Da regnes det som kunst og er da momsfritt å selge. Noe å tenke på!

Vi takker John for at han kom og besøkte oss. Meget hyggelig!

Ha det bra!

Susanne

Bildene er tatt av Åge Støle og
Susanne Ramn