Malmön 30. april-2 mai-2010

Så var det da endelig dags for fotoweekend!! smileyVår første langtur om våren Vi var 13 stykker som dro på tur.

Tror de fleste startet turen med mat- og vininnkjøp da de passert grensen J

Deretter stod jeg klar og ønsket alle velkommen til den fine øya Malmön og Malmöns pensionat. Der hadde vi leid tre hytter. Malmön ligger litt syd for Kungshamn i Bohuslän, øya er ca 4 km lang og 2 km bred.

De fleste hadde ankommet ved 16-tiden. Da hadde flere av oss allerede vært ute en stund og fotografert. Vi begynte med å gå ned i sentrum og rundt til den gamle Skuthavnen. Deretter gikk vi gjennom folkparken bak pensjonatet .

Vi skiftet klær og gjorde klart for rekeaften. Vi dekket på ute bak en av hyttene, for ute skulle vi jo sitte. Vi var tross alt på en øy om våren.

Til saken hører at jeg (Susanne) kom med dette forslaget om en tur om våren, siden jeg hadde lyst å slippe alle tykke og varme klær. Men vi hadde maks uflaks, for det blåste nesten kuling og det var veldig kald vind. Så på med alle klær igjen J Men som det sies- ”Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær” eller for lite klær 😉

Jeg hadde bedt pappaen min om å røke noen reker, regnet med at det ikke var så mange som smakt på det. Og det fikk jeg jo rett i, det var kjempekos å se at de fleste (eller alle) syntes det var godt. Rekene serveres med ristet brød og noen kalde sauser, vi hadde en hvitløk og en Rhode Island. Mums..

Dagen var til ende og vi gikk å la oss for å komme opp i noenlunde bra tid dagen etter.

Lørdagen startet vi der vi sluttet dagen før. Nå gikk vi fra Kirkegårdsviken og langs med vannet ut mot Kattesand, og videre langs Kärleksstigen og gjennom Skogen ut mot Draget. Masse inntrykk og motiver langs veien.
Vi ble litt splittet mot slutten, så noen kom tidligere tilbake enn andre.

Slitne, men meget fornøyde kom vi tilbake til hyttene.

Da var det dags for grilling før vi skulle ut på kveldsfotografering. Vi hygget oss og spiste godt, og som vanlig er latteren og humøret på topp.

Vi kjørte ut til de gamle steinbruddene som ligger mot NV, der vi fikk fine farger med en sol som stod rett på. Deretter kjørte vi ut på Draget med de bare klippene for å få med oss solnedgangen.

Søndag avsluttet noen turen på Malmön og dro rett hjem til Norge, mens vi andre avsluttet med en tur innom Smögen.

Tror det var en trøtt, men fornøyd gjeng som kom hjem etter en meget intensiv fototur, med masse bilder og inntrykk. Neste gang skal vi nok ikke ha så tettpakket program, det ble nesten for mye denne gangen. Det var lenge lyst og mye å få med seg, og da ble det bare sånn.

Takk til en superherlig gjeng for en flott tur!smiley
Kom med forslag hvor vi skal dra på høsttur!!

Hilsen Susanne

Bildene er tatt av
Tore Lie
Tor Lauvstad
Susanne Ramn