Medlemsmøte 11/11-10 i Moss Sjømansforenings lokaler i Værlegata 34.

Vi ble ønsket velkommen av nestleder Åge Støle, som informerte om kveldens program.

Vi var heldige å få Fotograf/photoshopper Katrine Velgaard på besøk.

Hun viste og fortalte om hennes fremgangsmåter ved fotografering og bearbeiding av bilder.
Katrine er en kreativ person og det kan vi tydelig se ut i fra hennes spennende og flotte bilder. Alt i fra de lyse sarte til de litt mer dystre bildene.
Hun forteller selv at natur og dyr ikke er noe for henne, men at det er mennesker hun liker å arbeide med.
Vi fikk gode tips om hvordan hun fanger det rette øyeblikket og stemningen. Dette gav nok inspirasjon til flere enn undertegnede. Gå inn på http://www.katrinev.com og bli inspirert.
Katrine bygger opp bildene sine i Photoshop. Samtalen ble spunnet videre rundt bildebehandlingsprogrammer i ulike prisklasser. Katrine bruker i dag Photoshop CS4, men lag og masker har du også mulighet til å jobbe med i bl.a. gratisprogrammet Gimp, samt i den enklere utgaven av Photoshop; Photoshop Elements. Du trenger altså ikke å bruke en hel masse med penger på programvare for å kunne jobbe med bildene dine.

Vidar Samuelsen (leder) opplyste om at klubben kan arrangere Photoshop kurs og dernest via vårt medlemskap i NSSF få sterkt reduserte priser på Adobe Photoshop CS og Lightroom. Så si ifra om interessen er der.


Vi fortsatte kvelden med Kveldens bilde og tema ”Vinteren nærmer seg”. Papirbildene ble bedømt, etterfulgt av kaffepause og loddsalg. Deretter bedømning av de digitale bildene.
Imens Arild og Rune talte opp stemmene var det Susanne sin tur. Hun tok en kjapp gjennomgang av hvordan man forminsker bilder til bruk i bloggen og i våres bildegalleri.
Vidar GRATULERTE klubben med tittelen ”Årets klubb” i Østfoldfotografen 2010. Virkelig noe å være stolt av. All heder og ære til alle våre deltagere. Resultatlisten ble gått igjennom og applaudert frem. Vi var 8 deltager fra Moss fotoklubb med totalt 22 deltagende og ca. 100 bilder.
Stine Marie B fortalte at de nå skal ha et evalueringsmøte i gruppa for Østfoldfotografen – hvorfor så liten deltagelse i år?

Susanne informerte om en vellykket tur til Halden den 6/11-10. Bilder kommer på hjemmesiden. Vidar informerte om de kommende begivenheter i klubbens regi fremover mot jul.

Drøyt 30 gamle og nye møtte opp. Supert! Og en ekstra velkommen til alle dere nye, håper dere kommer til å trives smiley
De tre heldige vinnerenne av fotorelaterte bøker fra loddsalget i dag var; Tore, Anne Karin og Silje.

Resultatene fra kveldens bilde ble offentliggjort helt på tampen. Resultatene og bilder vil bli å se under Kveldens bilde.

Fotohilsen Tove

Bildene er tatt av Bjørn Erik Bjerk