Medlemsmøte 10. november, eller kvelden da det meste gikk galt

Vi skulle starte kvelden med Kveldens bilde og visning av de innsendte digitale bildene. Da viste det seg at vi manglet ett av de innsendte bildene. Det er ikke internett-tilgang i klubblokalet, så Susanne dro hjem for å laste ned manglende bildefil.

Greit nok, da hiver vi oss rundt og skal sette i gang med kveldens foredragsholder, Sverre Aurstad, i stedet for. Det viser seg at han har med seg foredraget på en Mac, og vi mangler den nødvendige overgangen for å kople Mac’en mot prosjektoren. OK, tenker vi, det er en powerpoint-fil, den kan vi også vise på klubbens egen laptop. Men nei, programmet er ikke oppdatert på laptop’en og kan derfor ikke vise nyere powerpoint-filer.

Oops, vi hiver oss rundt en gang til, og får frem Ragnar O. som har forberedt visning av bilder fra Svalbard, i tilfelle det ble tid i medlemmenes kvarter. Ragnar reddet første halvdel av kvelden med flotte bilder i fra Svalbard – takk til Ragnar!

Susanne er tilbake med sin laptop og oppdatert powerpointprogram, og etter kaffepausen kan Sverre Aurstad endelig få vist bildene sine.

Sverre hadde fått i oppdrag å snakke om komposisjon, og tok for seg det gyldne snitt, dvs. punkter i bildet der sentrale elementer i komposisjonen skal plasseres. Diagonale linjer leder blikket inn i bildet. Kontraster kan også brukes, Sverre illustrerte det med et foto av hvit snø vs mørkt vann. Bevegelse, f.eks. vind, kan også være en del av komposisjonen. Men, som Sverre sa, det er lov å bryte reglene. Lær deg reglene, deretter kan du glemme dem. Bruk heller magefølelsen! Det som ikke tjener bildet, skader det. Sverre fotograferer med et digert 8×10 tommers kamera, som vi fikk kikke nærmere på på slutten av møtet.

Deretter var det klart for visning av Kveldens bilde digitalt (papirbildene ble bedømt i kaffepausen og de andre ufrivillige pausene som oppstod før vi kom i gang med kvelden program). Det var mange kreative løsninger, og topp-3-resultatet er lagt ut på Kveldens bilde http://mossfotoklubb.com/kveldens_bilde.html

Vi avsluttet med loddtrekning.

Helt til slutt må vi fremheve medlemmene våre som fikk antatt bilder i NSFF Landskonkurranse høst: Tove (3 bilder), Nina (2 bilder), Rune og Sissel (1 bilde hver seg.) Gratulerer!

Hilsen

Stine Marie B