Medlemsmøte 9/2-12

Etter vel gjennomført årsmøte fikk avtroppende leder Vidar Samuelsen en liten «vin-takk». Det samme fikk vår sekretær gjennom flere år, Rune Jarl. Han har sittet i styret siden 1997 og fikk en liten ekstra påskjønnelse for «lang og tro tjeneste».
Da var det duket for kaffe, kake, loddsalg og masse fotoprat. (ca. 800,- kom det inn i kveld).

Tema for kvelden: ” Hvordan kan vi konkurrere med bildene våre?”
Vidar overrakte to diplomer til Nina Jonsson for 2 antatte bilder i NSFF landskonkurranse høsten 2011. (Sissel Haugen fikk også et antatt bilde her, men hun var ikke til stede i kveld).
Litt informasjon: *Lightroomkurset 17 og 23. mars – fortsatt to ledige plasser
*Fortsatt er det behov for flere kveldsverter, liste ble sendt rundt.
*Susanne informerte om vårturen. (3-6/5-12)
*Vi har noen prosjekter gående i år: «Naboens fotoforslag», vi setter i gang 8/3 med disse. Så har vi Foto cup 12/4. Alle som møter opp kan stille med to bilder i A4 papir. Tema: «Linjer i byen».
« Kl.18.15 den 21.september 2012» Ta et bilde der du befinner deg på dette tidspunktet.
«Fra samme ståsted». Utfyllende informasjon i skriftlig form er sendt ut til alle medlemmene.
*Husk og send inn bilder til NSFF Landskonkurranse vår 2012. Frist 15.april!
* Vi skal bytte ut bilder hos Cafe Riis og Moss finbakeri. Husk og send inn bilder.
_________________________________________________________________
Å KONKURRERE MED EGENE BILDER
Vidar holdt en informativ og oppmuntrende presentasjon av hvordan og hvorfor vi skal delta på konkurranser.
Hvor starter du?
Finn ut hvor du vil delta – tips er å bruke Google. Søk på f.eks. Fotokonkurranse 2012, Photo contest, Photo salon….. (En Salon = en fotoutstilling).

NSFF ( Norsk selskap for fotografi) http://www.nsff.no/cms/index.php?page=forside
FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique) http://www.fiap.net/
PSA (Photographic Society of America) http://psa-photo.org/
Moss Fotoklubb er medlem av NSFF som igjen er medlem av FIAP og PSA. Det vil si at vi kan delta i konkurranser disse står for. Hos NSFF kan du få informasjon om ulike konkurranser og det er trykt å delta i disse med tanke på opphavsrett bla.
Du skal være obs på konkurranser satt i gang av bla. «merkevarer» disse gjør ofte krav på blide ditt. Så les retningslinjene NØYE.
Hvorfor vil vi delta på konkurranser? -Jo de fleste av oss har lyst til å vise frem et bilde vi er fornøyd med. Vi vil kanskje ha en vurdering av det….andres synspunkter. Ofte når vi deltar i konkurranser får vi anledning til å se andres bilder, og det kan være både interessant og lærerikt. Det er sjelden de helt «store» premiene, men heder og øre veier ofte vel så tungt.
Uansett om du deltar i konkurranser er et godt bidearkiveringssystem viktig. Lag deg en oversikt over hvilke bilder du har deltatt hvor med og i alle fall de som har blitt antatt eller premiert. Det er noen konkurranser du ikke kan delta med tidligere premierte bilder i.
Begynn gjerne med NSFF landskonkurranse. Frist 15/4 og 15/10-2012. Her er det tydelig forklaring på hvordan du leverer bildet i forhold til filnavn, størrelse osv. Som medlem i Moss fotoklubb har du tilgang til å delta. Logg inn m brukernavn og passord.
Kvelden ble rundet av med loddtrekning (5 premier).
Takk for i kveld. Vi ses på tur den 19.februar!
Tove