Vi startet kvelden friskt med kveldens bilde og portrett av en kvinne. Mange gode og godt gjennomtenkte forslag her. 🙂
Etter en liten kaffepause, dog noe tidligere enn vanlig slapp vi til dagens foreleser; Marion Nesje. Marion fotograferer mye forskjellig, men har lagt sin elsk på URBEX. Urbex fotografering er ennå ikke så utbredt her oppe på berget, men veldig populært i Sør-Europa. Urbex fotografering blir litt å spionere på fortiden ved å oppsøke gamle steder som er litt glemt i historiebøkene.

Marion tar oss først med til Lier mentalsykehus. Sykehuset består av fire store bygg som driften ble avsluttet i 1986. Og siden den gan bare har stått der med sykehussenger, stoler osv. Mange fine farger har Marion dratt ut av disse gamle veggene og en helt spesiell atmosfære.

Videre blir vi med Marion til Kazerne Krampnitz i Berlin (Tyskland). Dette er en flere kilometer stor forlatt by, med igjengrodde gater. Her har det vært bla. Militær treningsleir fra ca. 1937, men nå har husene stått tomme i 17 år. Rundt slike plasser er det gjerne høye gjerder, …men er det ikke alltid et hull i et gjerde da…?

The Sovjet Clinic er et annet godt bevart Urbex område. Godt bevart, fult av utstyr som operasjonslamper, tannlegestoler, behandlingsbenker mm.

Beelitz Heilstãtten sykehusområdet har mye å by på. Bygget i 1898 og har hatt bl.a. Adolf Hitler som pasient. Meget forseggjort med flotte ornamenter og utsmykninger. Brede trappeoppganger, store vinduer og flotte farger som virkelig gjør seg i HDR.

Men vi trenger ikke bryte oss inn og gjøre noe ulovlig for å oppsøke det gamle og glemte. Hva med en tur til Bilkirkegården i Töcksfors……

Marion avrundet med en liten reisefrekvens i sort/hvit.

Tror mange ble inspirert av Marion sine fantastiske bilder og flere har nok surret litt rundt om …hvor langt er det til Lier…vet jeg om noen slike steder….tørr jeg…osv osv. Ta en titt på: http://marionnesje.blogspot.com/

Tor og Tove plukket sammen med Marion ut 3 av kveldens bilder og drog i gang litt diskusjon/vurdering av disse bildene. Dette håper vi å få til hver gang vi har kveldens bilde. Så har du lyst til å være med å vurdere noen bilder er det bare å si ifra til styret 🙂

Selvfølgelig hadde vi loddsalg og delte ut flotte gevinster til de heldige vinnerne.


MVH

Tove Bråten