Medlemsmøte mars
22 stykker fant veien til det andre medlemsmøtet i vårt nye lokale på Mosseskogen vel. Leder Stine Marie Barsjø ønsket oss velkommen og presenterte kveldens foredragsholder Kristine Nyborg. Kristine er fungerende leder for pressefotografenes klubb og jobber som pressefotograf blandt annet for Dagens Næringsliv.
For Kristine er det viktig å ha foto som hobby også i tillegg til yrke. Dette er nok veldig fornuftig for da beholder man gleden ved fotografering. Derfor har Kristine valgt å ha flere prosjekter oppigjennom. Vi fikk blandt annet en flott visning av bilder fra Sigrid Ekerunds hundekjørerliv i Alaska. Årets bilde i Pressefotografenes forening går av staben i disse dager. Vi fikk et fint innblikk i hva disse hadde prestert.

Vi som fotograferer har vel de fleste hørt om det gyllne snitt, og rette horisonter er jo et møst….eller er det det? Ikke for pressefotografene nei. Så utrolig befriende å fotografere på en slik måte. Så kan man jo diskutere, like og ikke like. Skal bildet være skarpt? osv. Kanskje det er innholdet som skal seire? Hvordan skaper man et interessant og annerledes journalistisk bilde.

Etter kaffepausen var det duket for kveldens bilde med tema:”En drøm” og her var jo mulighetene mange. All ære til deltagerne for kreativitet. Kveldens vinner ble Walter. Gratulerer!

Takk for i kveld 🙂