Medlemsmøte

25 stk fant veien i høstmørket med både vind og regn. Vi vet jo hva som trakk, for det må være besøket av naturfotograf Rolf Sørensen. Rolf tok oss med på en bildereise i fjern og nær, men aller mest nær.

Sørensen liker å kunne fotografere lokalt bla fordi det er enklere å planlegge bildene når man har motivet like i nærheten.
Etter å ha sett hans bilder forstår vi jo hvorfor, for det skal mye planlegging til for å få dette lyset i bildene. Som Sørensen siterte; «Det å være proff er å planlegge så mye at jobben allerede er gjort i hodet når man kommer frem til motivet, og at det da bare er å trykke på knappen».

Impresjonismen har vært en inspirasjonskilde for mange også for Sørensen. Panorerte bilder kan lett gi et noe Impresjonistisk utrykk. Et tips der er 1/60 del. Dette fungerer også godt ved bilder av bølger, da du beholder noe skarpt i bildet. Han har også flere artige bilder med seg selv i bildet. Fantasien hans er det ingen ting å si noe på med alle naturens former som skaper rom for tolkning.

Den røde tråden i Sørensens bilder er bruken av lys. Sollys eller ei billykt med bilbatteri. Alt kan brukes.
I noen av bildene han viste der helleristninger var fotografert kom billykta i bruk. Da den gav litt gult lys og han ønsket kveldshimmelen blå så ble et blått filter benyttet. (Et godt tips). Et stødig stativ og ofte snorutløser må til.

En stor takk til Rolf Sørensen.

Etter kaffepause og loddsalg (i overkant

av 600,- kom inn på loddsalget.) avholdt vi kveldens bilde med tema: «Mitt beste bilde i 2013». 18 bilder var kommet inn og her var det mye flott å se.

Tove