14. februar 2022 ble det avholdt årsmøte med påfølgende klubbkveld – på Zoom for sikkerhets skyld.  Kanskje dette blir siste digitale klubbkveld? Vi var 17 medlemmer som deltok.  Øystein ønsket velkommen og gikk gjennom dagsorden.  Stine Marie gikk gjennom årsberetning, regnskap 2021 og budsjett 2022.  En liten kontingentøkning ble vedtatt før siste post var valgkomitéens innstillinger.  Jan Egil og Nann Karin har virkelig stått på for å få kabalen til å gå opp.

Etter årsmøtet kunne vi glede oss over bildevisning og foredraget til Dag Ole Nordhaug. Han satt i Trondheim og presenterte bilder under tema: ’Landskapsbilder fra Arizona til Ålesund’. Hans arbeider spenner over et vidt felt innen Landskap/Kulturlandskap og Urban natur. Her var det mange tips og inspirasjon å få med seg.  (https://www.nordhaugphotography.com). Referanser til kjente fotografer som Ansel Adams,  David Muench, Galen Rowell, Marc Adamus, Michael Kenna og Andreas Gursky gjør oss vitebegjærlige.

Nordhaug gikk gjennom hva som skal til i et godt landskapsbilde: *Subjekt, *Lys, *Komposisjon og *Tekniske aspekt blant annet. Om lyset sa han:

  • Kanskje det aller viktigste elementet i et landskapsfoto.
  • Et kjedelig landskap i godt lys er bedre enn et spennende landskap i dårlig lys.
  • Bli inspirert av romantikkens mestere!

Etter fotoforedraget var det tid for Kveldens bilde. Førsteplassen ble tatt hjem av Stine Marie, tema denne gang var Film Noir. 2. plass sto Tove for, mens Vidar tok 3. plass. 

Øystein, som heldigvis to gjenvalg i to nye år, avsluttet med info og program for våren 2022.

Hilde